Over Mijke de Lange - Dirks

Na in november 2019 te zijn afgestudeerd aan het Atma Instituut als lifecoach ben ik mijn praktijk gestart. Dit was voor mij de stap naar het realiseren van mijn grote wens om mensen die vastlopen in het leven te kunnen helpen.

Als oefentherapeut Mensendieck heb ik veel mensen met lichamelijke klachten behandeld, naast het fysieke aspect merkte ik dat de invloed van het mentale en psychosociale aspect mij intrigeerde. Wat maakt nou dat mensen blijven doen wat ze doen, terwijl het ze eigenlijk niet helpt? Hoe kan het dat die rugklachten of hyperventilatie klachten toch steeds terug blijven komen terwijl het lijf in orde lijkt te zijn?

De kennis en ervaring van het werken met mensen die geraakt zijn door kanker heb ik opgedaan bij  sportinstituut Frits van der Werff. Daar heb ik 9 jaar lang het programma Herstel en Balans begeleidt. Het werken met mensen die geraakt zijn door kanker liet mij de enorme impact zien die deze ziekte heeft op iemands leven. Hoe gaat iemand nu verder? Verder met een lijf dat geschaad is, verder terwijl de wereld om je heen weer een beroep op je doet, verder met een verandert toekomstperspectief.

Voor mij is het duidelijk dat lichaam en geest een zijn, en elkaar beïnvloeden op zowel positieve als negatieve wijze. Wanneer je geraakt bent door een ziekte als kanker of burn out raakt, vastloopt in je werk of relatie kan ik je helpen door middel van de coaching om inzicht te krijgen in hoe je nu verder kan gaan. Waar loop je tegenaan, waar wil je naar toe en wat heb je nodig om daar te komen? 

Van overleven naar leven!

Vitaliteit Mijke Dirks
Wat kun je van mij als coach verwachten?

Een luisterend oor, duidelijke en soms uitdagende vragen met als doel inzicht krijgen in eigen handelen en denken. Empathie, een dosis gepaste humor op zijn tijd en praktische tools om mee aan de slag te gaan. Graag ga ik naar buiten om al wandelend met jou tot mooie inzichten te komen. Wil je iets meer actie? Dan behoren running sessies ook tot de mogelijkheid.

Ik ben:

Oprecht, open minded, belangstellend, sportief, praktisch, eerlijk, professioneel, integer, gevoelig en nieuwsgierig.